У дворишту Архива Војводине, у петак, 4. септембра отворен је Тесла глобал форум 2020. Овај форум ће до 6. септембра бити испуњен предавањима, дружењу са писцима, адвокатима, панел дискусијама и предавањима, као и упознавању Новог Сада, Петроварадинске тврђаве, Сремских Карловаца, манастира Ремета, Крчедина итд.

Tesla 1

И ове године деца са Косова и Метохије учествују на Тесла Глобал форуму који се одржава од 4. до 6. септембра и то у Новом Саду. Деца су из околине Грачанице и позвана су преко удружења Глас Метохије јер смо направили добру сарадњу са организатором.

Tesla 2

Овогодишњи учесници су студенти са Косова и Метохије и ученици Математичке гимназије из Београда. На свечаном отварању учеснике су поздравили: члан тима Тесла глобал форума Вељко Петрушић, добитници Признања „Бела голубица” (које додељује Тесла глобал форум) Гојко Раичевић и Драгослав Бокан, као и директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић који је скуп прогласио отвореним.

Tesla 3

Деца су задњег дана форума посетила и манастир Велика Ремета и присуствовали су светој литургији. Организатори су се захвалили општини Грачаница што су прихватили позив и дали превоз учесника Тесла Глобал Форума. Осми Тесла глобал форум 2020. подржали су Република Србија, Покрајина, Град Нови Сад, предузећа и медијске куће. За програмске активности задужен је Архив Војводине, смештај гостију обезбедио је Студентски центар Нови Сад а исхрану предузетници и угоститељи.