Глас Метохије на сајму Етно хране и пића  - Производи са Косова и Метохије

Преко 300 произвођача традиционалних прехрамбених производа из региона Југоисточне Европе учествује на овогодишњем етно сајму, који је одржава од 24. до 27. новембра у хали 3 Београдског сајма. Међу излагачима традиционалне хране је и Данијела Симоновић из Батуса која представља традиционалну храну Косова и Метохије.

sajam

На позив удружења „Глас Метохије“, Данијела Симоновић дошла је у Београд да представи традиционалну храну Косова и Метохије, рекао је за Радио Гораждевац Стојан Предовић, председник овог удружења. “Данас је Данијела Симоновић представила традицију Косова и Метохије својим прехрамбеним производима. Ту су славски колач, стругана погача, традиционалне пите, краљица косовских пита препећ, готове слатке пите, кифлице, чајке и зимница”, рекао је Предовић за Радио Гораждевац. Сајам етно хране пића најстарија је и најкомплетнија смотра производа и произвођача традиционалних прехрамбених производа у Србији и региону Југоисточне Европе.

sajam 2

Ове године представља се више од 300 произвођача традиционалних прехрамбених производа – руком рађених производа по традиционалној рецептури најчешће од органски гајених сировина, али и нови производи настали на темељима традиције и машти произвођача, као и амбалажа за паковање традиционалних производа. Отварајући 16. Сајам етно хране пића, најстарију и најкомплетнију смотру производа и произвођача традиционалних прехрамбених производа у Србији и региону Југоисточне Европе, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Милица Ђурђевић подсетила је на вишегодишњи раст тражње али и цена традиционалних производа који су заштићени неком од ознака географског подручја.