Деца из Штрпца посетила Фрушку гору

„Тесла Глобал Форум“ и удружење „Глас Метохије“ ове године су организовали заједничку акцију и угостили  децу са Косова и Метохије. „Тесла Глобал Форум“ одржавао се од другог до петог јула у Андревљу на Фрушкој Гори.

Slika 1

Гости „Тесла Глобал Форума“ била  су деца из Штрпца и како организатори истичу пријатно су се осећала и пратила предавања из разних области. Стојан Предовић председник удружења „Глас Метохије“ и Мила Стефановић водили су бригу о њима.

„Многи ме питају зашто сам баш изабрао да деца из Штрпца посете Фрушку Гору и буду учесници Тесла Глобал Форума, ево и одговора. Април и мај у Београду, где живим и радим, протекли су у божанственој изложби уметника кога заиста поштујем и ценим, реч је о академику вајару Светомиру Арсићу Басари“, рекао је Стојан Предовић и додао:

„Радећи са њим и припремајући његову изложбу ја сам слушао много прича о његовом селу Севцу и околним местима на Шари. Све је то утицало да одлучима да баш деца из тог дела Косова посете Фрушку Гору и да од другог до петог јула буду гости „Тесла Форума“, рекао је Предовић.

Он се захвалио „Тесла Глобал Форуму“ на организацији и могућности да деца са Косова и Метохије бораве на Фрушкој Гори и рекао да се нада да ће оваквих и сличних акција бити и у будуће.

Младе учеснике сајбер кампа седмог Тесла глобал форума посебно је обрадовао долазак чланова групе Београдски синдикат , групе чији ангажман већ годинама увелико превазилази само бављење музиком. То су посебно показали последњом песмом «Догодине у Призрену».

Стихови посвећени страдању Срба на Косову и Метохији и спот сачињен од архивских снимака који све то документују уздрмао је многе духове. Објављен је током викенда и одмах је био на врху листе популарности. Али све до понедељка када је некоме истина засметала и када је спот уклоњен са Јутјуба, објашњавали су Бошко Ћирковић, Феђа Димовић и Блажо Вујовић. Додају да се међутим после ове цензуре њихов спот много више гледа, а песма још гласније пева.