Удружење Глас Метохије из Београда је посетило Ораховац и Велику Хочу 13. јануара 2020. године и даривало поклоне малишанима у ова два метохијска места. Као и увек деца су захвалност на даровима(играчкама, слаткишима, гардероби) исказала песмом и осмесима, а родитељи који су се са децом окупили у цркви упутили су захвалност удружењу Глас Метохије, али и свим дародавцима који су помогли акцију прикупљања пакетића.

Podela-paketica-u-Orahovcu 3

Чланови Удружења Глас Метохије су већ неколико пута протеклих година посећивали Косово и Метохију и при свакој посети доносили дарове деци Ораховца. У оквиру ове празничне посете, даривали су децу и у школама у Чаглавици и Лапљем селу, а посетили су манастире Дечане, Зочиште, Свете Архангеле, обишли цркву Богородице Љевишке као и саборну цркву Св. Ђорђа у Призрену.

83113891 174988793743473 2674195922962874368 o

Председник Удружења Глас Метохије Стојан Предовић се захвалио Канцеларији за Косово и Метохију која им је обезбедила превоз, и рекао да је срећан што је акција поделе пакетића успела упркос искушењима која су имали на административном прелазу:

-Неколико сати смо чекали на административном прелазу, тражили су нам разне папире, али су нас ипак пустили да прођемо и хвала Богу, стигли смо до Рајске баште-Ораховца, и других места у којима смо планирали да обрадујемо малишане поклонима. Радост деце која су нас у свим местима чекала избрисала је све бриге и потешкоће које смо успут имали.

Podela-paketica-u-Orahovcu 1